1. Lexus RZ roheuudis
Ātrā atlase
FRANCIJAS ZAĻAIS AUTOMOBILIS 2023

PILNĪBĀ ELEKTRISKAIS LEXUS RZ

Lexus RZ 450e krosovers, Lexus pirmais akumulatora elektroauto, ir ieguvis vadošā Francijas žurnāla Auto Moto Zelta balvu kā Gada zaļais auto 2023. Žurnāls atzina RZ par “gada labāko dekarbonizēto automobili”. Vērtēšanas kritēriji ietvēra iegādes un uzturēšanas izmaksas, praktiskumu un braukšanas prieku.

RZ 450e ir pirmais Lexus modelis, kas izstrādāts kā pilnībā elektrisks automobilis. Tā mērķis ir ne tikai nodrošināt braukšanu bez emisijām, bet arī pilnībā īstenot elektromobiļa potenciālu, lai veidotu jaunu, Lexus Electrified filozofijai atbilstošu braukšanas pieredzi.

RZ ir arī pirmais modelis, kurā izmantoti Lexus jaunie kompaktie e-Axles mezgli. Tie darbojas priekšā un aizmugurē kopā ar jauno DIRECT4 inteliģento pilnpiedziņas sistēmu. Šī ekskluzīvā Lexus tehnoloģija automātiski pielāgo piedziņas spēka sadalījumu starp priekšējo un aizmugurējo asi atkarībā no braukšanas apstākļiem, tādējādi uzlabojot automobiļa energoefektivitāti.

Papildus DIRECT4 sniegtajām priekšrocībām RZ specializētā elektromobiļu platforma, kas izceļas ar izcili stingru konstrukciju, zemu smaguma centru un garu riteņu bāzi, nodrošina optimālu manevrētspēju un atsaucību. Jaudīgs litija jonu akumulators ir integrēts šasijā zem salona grīdas.

RZ pilnībā elektriskā piedziņa un specializētā platforma paver rīcības brīvību konstruktoriem un dizaineriem. Automobilis citu spēkratu vidū izceļas raksturpilnu ārējo veidolu, savukārt interjers ir gan vienkāršs, gan grezns, iemiesojot Lexus Omotenashi viesmīlību un Takumi meistarību.